Premier League 2010/11- förutsägelse



Premier League vinnare:
Manchester United

Champions League-platser: Manchester United (1), Arsenal (2), Manchester City (3), Chelsea (4)

Europa League-platser: Liverpool (5), Tottenham (6), Everton (7)

Nedflyttade: Wolves (18), West Brom (19), Blackpool (20)

FA Cup vinnare: Arsenal

League Cup vinnare: Manchester United

Best Goalkeeper: Jose Manuel Reina (Liverpool)

Best Defender: Nemanja Vidic (Manchester United)

Best Midfielder:
Cesc Fabregas (Arsenal)

Best Attacker: Wayne Rooney (Manchester United)


Bästa sommarvärvning: Yaya Toure (Manchester City)

Sämsta sommarvärvning: David Silva (Manchester City)

Guldbollen: Wayne Rooney (Manchester United)

Bästa yngling (Under-21): Jack Rodwell (Everton)

Player of the Year: Wayne Rooney (Manchester United)

Manager of the Year: Sir Alex Ferguson (Manchester United)

Champions League: Manchester United (Final), Chelsea (Semi-final), Arsenal (Kvarts-final), Tottenham (sista 16)

Europa League: Liverpool (Final), Everton (Kvarts-final) Aston Villa (Gruppen)

Allway's a Red


David Beckham - Efter Man U 4 - 0 Milan

David Robert Joseph Beckham, född den andra maj 1975 i Leytonstone precis utanför London. Debuterade för sitt Manchester United 1992 när dom mötte Brighton i Ligacupen där han gjorde mål i andra mötet. Strax därpå fick David skriva på sitt första proffskontrakt för en klubb. 1994 gjorde han sin debut i Champions League mot Galatasaray, där han gjorde ett av fyra mål i Uniteds kross. Karriären lyfte och han blev världskänd. 

Beckham var fortfarande ung, men tillräckligt mogen för att spela en Champions League-Final, och som han gjorde det(!), United vände finalen 99 på endast två minuter, och inte vilka minuter som helst, utan matchminut 91 och matchminut 93. Båda kom från en hörna, slagna av självaste David Beckham








År 2003 hade Beckham fått svårt att ta en plats på högerkanten och fick konkurrera med Solskjaer. Spänningen mellan Sir Alex och David blev allt större. Efter att Man United då förlorat en match i FA cupen mot Arsenal så blev Ferguson helt förbannad och kastade(eller sparkade) en sko i Beckhams huvud, han fick sy ett flertal styng och till slut hade inte klubben något val, Sir Alex och David kunde inte längre vara i samma omklädningsrum utan nån av dem var tvungen att lämna, och det blev Beckham efter att han fått ett bud från Real Madrid. David flyttade till Spanien- men själen stannade på Old Trafford.

David hade spelat för United i 11 år men efter det hade han aldrig besökt Old Trafford sedan 2003, men det kom i en match i våras (när han var utlånad till AC Milan) i en åttondelsfinal i Champions League. Spelare kommer och går men kärleken för Beckham består(!). Han bytts in i den 63e minuten och hela Old Trafford exploderar, deras hjälte är tillbaka! över hela arenan ser man utsatta plakat "Welcome home Beckham", efter ett par sekunder så ser man hur hans ögon fylls med tårar, rysningarna började genast trilla in- en obeskrivlig känsla för varje united supporter. Det bästa av allt var att han visade att kärleken för United består, efter matchen tog han en MUST(Manchester United Supporters Trust, fansen vet vad jag menar)-halsduk som blev nerkastad från publiken, la den runt nacken och klappade kärleksfullt med händerna.


Tack för allt David!





Once a Red, always a Red

Glazer - en ägare att hata?



Min avsikt med
det här blogginlägget är inte att fördjupa mig i ekonomi, politik eller andra områden som man kan gräva ner sig i. Jag håller det här inlägget ganska enkelt.

Det man oftast hör, och det jag har hört flera gånger är "Glazers gör så att United inte kan värva några spelare", vilket är förskräckligt och det får många att känna oro i klubben så det är en viktig sak att ta upp.

Hur började allt?

Familjen Glazer (amerikanska affärsmän – familj bestående av Malcolm och sina fyra söner och en dotter) köpte klubben för fem år sedan. Ren fakta är att familjen i och med övertagandet tog stora lån till detta och därmed satte klubben i en situation med massa skulder som måste betalas tillbaka.

Love United - Hate Glazer


En av följderna har blivit att biljettpriserna har höjts. I alla fall är det vad kritikerna menar, att det enbart kommer av Glazers skulder. Sen kommer vi till rädslan för vad Glazers skulder ska innebära för klubben.

1. Rädslan att biljettpriserna ska stiga ännu mer.

2. Rädslan för att behöva sälja sina stjärnspelare – och därmed tappa sin topposition.

3. Rädslan för att behöva sälja Old Trafford – med alla dess minnen.

Det här är orsaker till att fans sen en lång tid tillbaka börjat bojkotta laget på olika sätt, det kan handla om att inte köpa säsongskort, inte köpa några souvenirer (de väljer istället att köpa souvenirer som inte genererar Glazers några pengar). Andra gör det genom att vägra bära Uniteds röda tröja och istället bär de grönt och gulfärgat tillbehör – originalfärgerna i amatörlaget Newton Heath – som bildades 1878 och senare blev just Manchester United (1902). Det representerar känslan av det ”gamla, friska United.”



Vidare menar man att ägarna skiter totalt i hur det går för spelarna och för klubben på planen, huvudsaken är att dom själva gör en bra affär, men allt på Uniteds bekostnad. Det värsta för oss supportrar är tystnaden, vi får inte informationen, vad händer egentligen? hur mår klubben? Det har bland annat lett till att Red Knights, en grupp rika United-anhängare försökt att köpa klubben "fri". Man har givit ett förslag men Glazer har tackat nej och menar att man inte vill sälja klubben.


Samtidigt som man vill ha insyn i vad som händer i klubben och självklart inte vill se skyhöga biljettpriser, så tycker jag ändå ibland att det blir för mycket fokus på det negativa. Fansen ska inte glömma bort att vara just fotbollssupportrar. Ekonomin finns det med all säkerhet folk i klubben som kan bättre. Ibland är det som om folk glömmer bort det viktiga och blir fullt upptagna av att hata (när man till och med börjar vända sig mot Sir Alex). Sanningen är att biljettpriserna hade stigit i vilket fall som helst (mer eller mindre) även utan Glazers. En annan viktig sak jag vill påpeka är att ägarna inte lägger sig i det sportsliga och kommer med pekpinnar eller för den delen gör offentliga uttalanden om spelare eller ledare (som andra amerikanska ägare verkar göra, inte långt från Manchester). Det viktigaste tror jag är kommunikation. Att fansen får veta vad som händer i klubben samtidigt som man fokuserar på att stötta laget på planen. Man ska inte glömma att ägare har kommit och gått men United har alltid bestått. Jag ska erkänna att jag inte heller tycker det ser bra ut med alla skulder, men så länge Ferguson är lugn så är jag lugn. Jag tror nämligen inte att han skulle låta klubben han älskar sjunka ner så här nära inpå pensionering.

En ägare att hata? ja den frågan består obesvarad för tillfället.


Glazers köpte kroppen, men själen tillhör fansen!



Özil klar för United(?)


Den tyska play-makern har varit på Sir Alex radar sedan VM slutade, och nu är han klar för United enligt en källa från 'DailyMail', detta är alltså inget säkert utan endast en källa. Ryktena fick nytt liv igen efter att han (Mesut Özil) blivit uppsatt på Manchester Uniteds officiella hemsida. Klubben har fortfarande inte bekräftat övergången, det är endast hans profil på hemsidan som har förstärkt ryktena.

Jag är både för och emot övergången, faktum är att Sir Alex har en fullt förberedd trupp för kommande säsong, och frågan är om det då blir för många spelare i truppen? Unga talanger finns det gott om, i detta transfer-fönster har United förstärkt med ytterligare en spelare på vardera position- men ingen ny målvakt. Van Der Sar börjar se slutet på sin karriär som Sir Alex förlängde när han värvade honom år 2005. I höst fyller han inte mindre än 40 år och United har enligt mig ingen tillräckligt stark ersättare, Kuszczak är fortfarande inte på den nivån och Ben Foster såldes för inte så länge sen- en målvakt måste värvas!

Özil skulle vara ett tillskott för i stort sett vilket lag som helst men de röda har en tillräckligt bra trupp för att utmana om alla titlar som finns där ute, och VI ska ta dom- med eller utan Özil!

Mesut har även linkats samman med Barcelona, Chelsea och Real Madrid.



United värvar Bebé!

Man U har gjort ännu en framtidsvärvning genom att värva den unga Tiago Manuel Dias Correia (aka Bebé) från Vitoria de Guimaraes för en summa på 7,4miljoner pund. Många av fansen ser han inte som en anfallare utan mer som en offensiv mittfältare. Bebé ses som en av Portugals allra största talanger.

Real Madrid hade sedan tidigare spanat på 20-åringen och haft scouter efter han, men efter att Sir Alex blivit uppmanad av Portugals förbundskapten Carlos Queiroz (föredetta assisterande för Sir Alex) att värva honom så gjorde han ett snabbt drag. 

Faktum är att Bebé har levt stora delar av sitt liv på gatan och är uppväxt i ett barnhem, men - plötsligt händer det.

Han har aldrig spelat internationellt för Portugal men har en gång deltagit i VM för hemlösa.


Giggs: Chelsea kan inte utmana oss

Manchester United's veteran Ryan Giggs berättar till DailyMail att Chelsea inte har truppen för att utamana United om ligatiteln iår.

Chelsea's försäsongsmatcher:

Ajax - Chelsea 3-1

Eintracht - Chelsea 2-1

Hamburg - Chelsea 2-1



Giggs säger att matchen mot Chelsea inte hade så stor betydelse för premier league starten, men visar starkt att United är det bättre laget.

"I felt we controlled the game - Chelsea are a good team and at times we made them look ordinary."

Det återstår dock att se vilka som kommer att kriga om Premier League titeln.




Man United - PL nedräkning

Premiär: 16/8, 21:00, Manchester United - Newcastle

Bästa odds på ligaseger: 3,30 gånger pengarna hos bwin

Försäsongsmatcher:

Celtic – Man Utd 1-3

Philadelphia Union – Man Utd 0-1

Kansas City – Man Utd 2-1

MLS All Stars – Man Utd 2-5

Guadalajara – Man Utd 3-2

League of Ireland – Man Utd 1-7

Communuty shield: Chelsea - Man Utd 1-3


Transfers:

In: Javier Hernandez (Guadalajara), Chris Smalling (Fulham).

Ut: Ben Foster (Birmingham), Zoran Tosic (CSKA Moskva), Ron-Robert Zieler (Hannover 96), Tom Heaton (Cardiff City), Matthew James (Preston North End), Mame Biram Diouf (Blackburn, lån).

 



Håll ögonen på: Javier Hernandez

Kan visa sig bli årets nyförvärv. Kom från ingenstans, värvades av Sir Alex Ferguson och gjorde därefter ett fantastiskt VM-slutspel för Mexiko. Gör mål på allt och har ett härligt driv i stegen.

Stjärnan: Wayne Rooney

Det behövs inga ord. En av världens bästa anfallare. Bar United på sina axlar under förra säsongen. Dominerade matcher i både Premier League och Champions League på egen hand.


Truppen:

Målvakter: Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Ben Amos.
Försvarare: Gary Neville, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Wes Brown, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Fabio, Rafael, John O’Shea. Jonny Evans, Ritchie De Laet., Craig Cathcart.

Mittfältare: Owen Hargreaves, Anderson, Ryan Giggs, Park Ji-Sung, Michael Carrick, Nani, Paul Scholes, Darren Fletcher, Antonio Valencia, Darron Gibson, Corry Evans, Tom Cleverley.

Anfallare: Michael Owen, Dimitar Berbatov, Wayne Rooney, Javier Hernández, Danny Welbeck, Gabriel Obertan, Federico Macheda.

Tränare: Sir Alex Ferguson





Darren Fletcher vill avsluta karriären i Unitedtröjan

Darren har gått ut i media och sagt att han mer än gärna stannar i United karriären ut. När han bara var 17 år gammal så blev han uttagen för första gången i a-laget, då han blev uppflyttad från ungdomslaget.

Nu vill han följa legendarerna Ryan Giggs, Paul Scholes och Gary Nevilles mönster, och menar att det finns ingenting bättre än United. 

"I can't ever imagine being anywhere else"

Från början slogs han om en plats i startelvan men lyckades inte, därför fanns det perioder där han linkats samman med andra klubbar, men han gjorde vad han är bra på - spela fotboll, och visade till slut att han är värd en startplats. Idag är han en av Premier Leagues starkaste mittfältare.

"There is nowhere better than Manchester United and if I can play my whole career at this club I will be a very happy man"

"Everything about the club - the fans, the facilities and the structure - is fantastic and I wouldn't want to be anywhere else"

Man kan bara hålla med!


"Vi har hittat vår nya Ole"

Manchester United's köp av Javier Hernandez innan VM i sommar trodde många skulle bli en dålig värvning. "Chicharito" hade själv sagt för ett år sedan att han velat sluta spela fotboll eftersom att han haft dåligt med speltid i sitt dåvarande lag, men hans föräldrar pushade han och det var det värt.
Javier gjorde succé i sin VM-debut och visade världen vad han kan. Hade Sir Alex lagt vantarna på honom efter VM så hade det för det första varit mycket mer kokurans om spelaren, och för det andra så hade United i alla fall behövt betala tredubbla priset.


Mål mot Chelsea
Javier Hernandez nätar mot Chelsea


Chicharito har redan nätat för United, vilket är väldigt bra för hans självförtroende, han gjorde mål i både försäsongsmatcher och i Community Shield matchen mot Chelsea där The blues fick se sig besegrade. Nu jämför vår alldeles egna Paul Scholes honom med United's legend och idag tränare för reservlaget - Ole Gunnar Solskjaer!
'He looks like an out-and-out goalscorer,' said the 35-year-old midfielder. 'That's not to say he can't play outside the box as well, because when the ball comes up to him his touch is good as well.   

'But he's a threat in behind defenders, and hopefully he'll score a lot of goals this year.


Vi har nog hittat Rooneys partner! Berbatov kan värma bänken så att 'den lilla ärtan' inte fryser när han byts ut.

"Skillnaden mellan galenskap och genialitet kan endast mätas i framgång!"


Özil till United?

Özil har sedan sin spektakulära VM-insats skapat stora rubriker och har varit namnet som flera talar om. Han har under en lång tid linkats samman med United och många rytken placerar honom där kommande säsong. Sir Alex Ferguson var på plats när Werder Bremen spelade en vänskapsmatch mot Fulham i helgen.

Trots detta så indikerar Mesut Özil att han inte har kommit överrens med något lag alls och säger att han inte har en aning om var han kommer spela kommande säsong.

”I know nothing! I have spoken to no one,” sa Mesut i en konferens med United Real.

Det återstår alltså att se var den tyska playmakern kommer att erövra.


RSS 2.0