Allway's a Red


David Beckham - Efter Man U 4 - 0 Milan

David Robert Joseph Beckham, född den andra maj 1975 i Leytonstone precis utanför London. Debuterade för sitt Manchester United 1992 när dom mötte Brighton i Ligacupen där han gjorde mål i andra mötet. Strax därpå fick David skriva på sitt första proffskontrakt för en klubb. 1994 gjorde han sin debut i Champions League mot Galatasaray, där han gjorde ett av fyra mål i Uniteds kross. Karriären lyfte och han blev världskänd. 

Beckham var fortfarande ung, men tillräckligt mogen för att spela en Champions League-Final, och som han gjorde det(!), United vände finalen 99 på endast två minuter, och inte vilka minuter som helst, utan matchminut 91 och matchminut 93. Båda kom från en hörna, slagna av självaste David Beckham








År 2003 hade Beckham fått svårt att ta en plats på högerkanten och fick konkurrera med Solskjaer. Spänningen mellan Sir Alex och David blev allt större. Efter att Man United då förlorat en match i FA cupen mot Arsenal så blev Ferguson helt förbannad och kastade(eller sparkade) en sko i Beckhams huvud, han fick sy ett flertal styng och till slut hade inte klubben något val, Sir Alex och David kunde inte längre vara i samma omklädningsrum utan nån av dem var tvungen att lämna, och det blev Beckham efter att han fått ett bud från Real Madrid. David flyttade till Spanien- men själen stannade på Old Trafford.

David hade spelat för United i 11 år men efter det hade han aldrig besökt Old Trafford sedan 2003, men det kom i en match i våras (när han var utlånad till AC Milan) i en åttondelsfinal i Champions League. Spelare kommer och går men kärleken för Beckham består(!). Han bytts in i den 63e minuten och hela Old Trafford exploderar, deras hjälte är tillbaka! över hela arenan ser man utsatta plakat "Welcome home Beckham", efter ett par sekunder så ser man hur hans ögon fylls med tårar, rysningarna började genast trilla in- en obeskrivlig känsla för varje united supporter. Det bästa av allt var att han visade att kärleken för United består, efter matchen tog han en MUST(Manchester United Supporters Trust, fansen vet vad jag menar)-halsduk som blev nerkastad från publiken, la den runt nacken och klappade kärleksfullt med händerna.


Tack för allt David!





Once a Red, always a Red

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0